Spectre regime | Regimul Spectre

Cu puțin înaintea economicului (care ar trebui să prevaleze juridicului), lumea IT a descoperit și a făcut publică vulnerabilitatea SPECTRE.


OK, dar chiar este așa? Bun, i-au făcut primii logo, i-au făcut (sau nu încă) un patch, dar oare în plan economic astfel de execuții speculative nu au existat/există de când lumea?
Atacurile de tip spectre, exploatează o execuție speculativă, relativ la un comportament anormal. Orice acțiune aduce cu sine și efecte secundare, pe care, mulți dintre noi, încercăm să le speculăm, înainte să avem o informație complet verificată. Prin urmare, avem și noi vulnerabilități asemănătoare.

Hmm, ce e interesant de punctat, este că tot noi oamenii, am creat procesoare care să nu stea degeaba, ci să speculeze/anticipeze o anumită stare înainte de a primii informația externă completă. Și cumulat cu erorile umane, am generat singuri o stare numa bună de exploatat.

Revenind la comportamentul economic recent, este sau nu BREXIT/COVID-19 un Spectre importat? Oare nu este o scurgere de informație numa bună de exploatat pentru cunoscători? Eu unu, știu cel puțin un caz transformat din gri în roz…

Leave a Reply